Hvalkjøtt

Vågehvalen spiser mange typer fisk, hvor sild, lodde, torsk, sei og hyse i tillegg til krill er de viktigste. Sild er livretten. Navnet vågehval henspeiler på at hvalen ofte ble sett og fanget i viker/ våger når den var på jakt etter sild.

Hvalkjøtt har vært en del av det daglige kostholdet i Norge i over 1000 år. Det er meget velsmakende og sunt. Forskning indikerer at oljene i kjøtt og spekk også inneholder bestanddeler som virker beskyttende mot bl.a. hjerte og karsykdommer. Hvalkjøtt er lett å variere og kan kort sagt benyttes i alle retter hvor man ellers ville brukt storfekjøtt. Fordelen er at kjøttet er benfritt, magert og innholder, som ovenfor nevnt, sunne fettstoffer.

Besøksadresse

Astrup Lofoten AS
Marka 53
8063 Værøy

Kontakt oss

Åpningstider

Mandag: 08-16

Tirsdag: 08-16

Onsdag: 08-16

Torsdag: 08-16

Fredag: 08-16

Lørdag: Stengt

Søndag: Stengt

Copyright © Astrup Lofoten AS 2024