Hvalkjøtt
![squiggle2](https://astruplofoten.no/wp-content/uploads/2023/07/squiggle2.png)
Vågehvalen spiser mange typer fisk, hvor sild, lodde, torsk, sei og hyse i tillegg til krill er de viktigste. Sild er livretten. Navnet vågehval henspeiler på at hvalen ofte ble sett og fanget i viker/ våger når den var på jakt etter sild.
Hvalkjøtt har vært en del av det daglige kostholdet i Norge i over 1000 år. Det er meget velsmakende og sunt. Forskning indikerer at oljene i kjøtt og spekk også inneholder bestanddeler som virker beskyttende mot bl.a. hjerte og karsykdommer. Hvalkjøtt er lett å variere og kan kort sagt benyttes i alle retter hvor man ellers ville brukt storfekjøtt. Fordelen er at kjøttet er benfritt, magert og innholder, som ovenfor nevnt, sunne fettstoffer.
![20220531_154453](https://astruplofoten.no/wp-content/uploads/2023/07/20220531_154453-scaled.jpg)
![](https://astruplofoten.no/wp-content/uploads/2023/07/seafood-restaurant-icon-13.png)
Besøksadresse
Astrup Lofoten AS
Marka 53
8063 Værøy
![](https://astruplofoten.no/wp-content/uploads/2023/07/seafood-restaurant-icon-14.png)
Kontakt oss
Telefon: 95 23 17 15
![](https://astruplofoten.no/wp-content/uploads/2023/07/seafood-restaurant-icon-15.png)
Åpningstider
Mandag: 08-16
Tirsdag: 08-16
Onsdag: 08-16
Torsdag: 08-16
Fredag: 08-16
Lørdag: Stengt
Søndag: Stengt